nedeľa 2. júna 2013

Nechajte sa inšpirovať

Niekoľko riadkov o tom, čo by ste o TEDxBratislava mali vedieť.

O mesiac a tri dni do Bratislavy znova zavítajú známe aj menej známe tváre, aby svojimi myšlienkami inšpirovali tunajšie publikum. V krátkych výpovediach budú rečníci hovoriť o technike, vzdelávaní, dizajne (z toho skratka TED), ale aj o umení a vede. Inak, ako sme na konferenciách zvyknutí.

Myšlienky hodné šírenia

Na začiatku tu bola jedna nezisková organizácia TED so svojou konferenciou. Dnes sú vo svete tisícky lokálnych TEDx-ov. V krátkych vystúpeniach rečníkov sa na jednom mieste dozviete množstvo zaujímavých a hodnotných myšlienok, ktoré sú príliš vzácne na to, aby sa mohli zabudnúť. Tak napríklad:



 



Pestrý program TEDxBratislava

Nemôžem prezradiť veľa, ale o sile inovácie založenej na skupinovej spolupráci na TEDxBratislava porozpráva dizajnér Ulrich Weinberg. Pedagóg Milan Hejný predstaví spôsob výučby, pri ktorom deti vychádzajú z každodenných skúseností. A učiteľ? Ten len organizuje diskusiu.

V prestávkach sa môžete stretnúť a hovoriť s ľuďmi z rôznych oblastí, alebo si vyskúšať netradičné aktivity. Neviete ako znie banán? Zahrajte si na ňom. Zahrajte si, na čom sa vám bude páčiť. K dispozícii bude celý "zelovocový" orchester.

S TEDxBratislava zažijete omnoho viac. 5. júla v budove Slovenského národného divadla v Bratislave. Buďte ale rýchli, vstupenky sa míňajú.

Sledovať konferenciu môžete aj inak

Je pravda, že nemusíte nikam chodiť a sledovať atmosféru z bratislavského TEDx-u môžete z online streamu. Keď však chcete, aby bol tento zážitok ešte intenzívnejší, zavolajte známych a živé premietanie si užite spoločne.

Pridajte sa ku školám, klubom, co-workingom. K otvoreným ľuďom, organizáciám a zorganizujte svoju Viewing párty. Tak živé premietanie v TEDxBratislava voláme.

Ako zorganizovať živé premietanie?

Zaregistrujte sa. Pripojenie na internet, notebook, repráky a projektor je technickým minimom. Keď na Viewing párty nájdete vhodný priestor, navrhnete si vlastný prestávkový program (zožente si spoločenské hry, alebo môžete pozvať vlastného rečníka) a na živé premietanie zavolajte “spolupozeračov”.

To, či sa rozhodnete sledovať prenos celý deň, alebo si zvolíte jeden z blokov, či budete počúvať rečníkov v pôvodnom, alebo tlmočenom jazyku, je už len na vás.

Keď sa pre živé premietanie rozhodnete, určite vám s ním pomôžem. ;)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára