streda 16. marca 2011

Buďte fenomenálni !

Stáva sa vám, že decká len na základe dojmov onálepkujete a pripíšete im vlastnosti, ktoré majú často ďaleko od skutočnosti? Mne áno. Aby som si na nich dokázal urobiť objektívnejší pohľad, snažím sa v kontakte s nimi pozornosť zamerať na videné a počuté javy. Domnienky sa snažím príliš nevnímať a skôr sa sústredím na popis vecí, ktoré mi prezrádzajú zmysly. Popisom javov, alebo fenoménov sa podrobne zaoberá fenomenológia.

Čo myslíte, že je na obrázku?





Môžeme predpokladať, že na obrázku je matka dvojičiek, kt. tlačí kočiar. Vidíme však ženu ktorá pred sebou tlačí dvojičky v bugine. 

Žena na obrázku môže, ale nemusí byť matkou dvojičiek. Môže byť matkou iných detí, bezdetnou opatrovateľkou, alebo úplne inou osobou. Z takýchto mylných predpokladov môže vzniknúť mnoho nedorozumení a krívd. 

Ak sa chcete dozvedieť viac, než to, čo si sami myslíte, neprestaňte pátrať po pravde. Buďte zvedaví. Buďte fenomenálni. Podobne, ako dieťa v kočíku s oranžovou strieškou. :)


PS: Autor fotky z flikru (flickr.com) si myslel, že mladá dáma uteká s deťmi domov pred dažďom. Čo by ste urobili, aby ste domnienku premenili na fakt? ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára